Massage hjälper, jag lovar

Massage hjälper, jag lovar

Gud i himmelen vad det är välgörande med massage, detta har hjälp mig att komma tillrätta med mina spända och ömma axlar som jag haft i flera år, men nu känner jag knappt av det alls! Innan har jag gått på professionell massage i Mjölby, läs om detta här, men nu masserar jag mig själv. Detta ska jag säga hjälper mina muskler att slappna av och ger mig extra blodflöde till berörda muskelgrupper.

Så jag tänker inte göra detta till ännu en massageartikel som de massageartiklar du läser på nätet i, nej detta är för människor som inte vill eller inte har råd med massage. Så om du är en av dessa personer, låt oss komma igång!

Den massageteknik som fungerade bäst för mig var enkel men effektiv, hårt cirkulärt tryck med långa drag längs mina nack- och axelmuskler. Det var inte förrän nu som jag insåg hur mycket de små sakerna i livet faktiskt hjälper, så låt oss gå in i detalj på varje del av min massageteknik:

Hårt cirkulärt tryck är helt enkelt att trycka mycket hårt med tummen på dina spända muskelgrupper. Detta kommer att vara massivt det gör ont i ungefär 10 sekunder, men sedan blir det omedelbart stumt, eller dövt med ett annat ord, så oroa er inte!

Långa strykningar är något som jag har blivit riktigt bra på, du masserar helt enkelt muskeln med små cirklar genom att rotera tummen med och moturs. Om du vill massera musklerna mellan skulderbladen gör du den här massagetekniken med långa drag genom att placera mellan- och ringfingret på vardera sidan av muskelgruppen och massera uppåt och nedåt. Se bara till att massera på ett mycket liknande sätt som jag beskrev: hårt cirkulärt tryck och långa drag.

Nu till den stora frågan: vad ska du använda? Du kan välja vad som helst som är bekvämt (men inga knivar eller gafflar).


Kommentarer är stängda.